Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2007 11:58 - Йети
Автор: voldemor4 Категория: Технологии   
Прочетен: 10366 Коментари: 1 Гласове:
0



Легендарният Снежен човек е един от най-популярните зоологически митове на съвременността,заедно с чудовището от езерото Лох Нес и зелените човечета от летящите чинии.Много хора уверяват груги,че са се срещали с гигантската горила от тибетските планини,или че са намирали нейни следи,но неясно защо и Йети,и стъпките му не сахванати от обектива на фотоапаратите,така че да повярваме безрезервно в съществуването на странния хищник.
Загадката на Йети става още по-заплетена,когато вземем предвид обстоятелството,че той е „срещан” не само в Тибет,но и в други части на земното кълбо.За това говорят и различните имена,с които е назван:
Йети – в Памир,метч-канг-ни – в Хималаите,Бигфут – в Америка,Сноумен – в Европа.В Алтай снежният човек се нарича алмис.
В Алтай съществуват множество легенди.Една от тях разказва за това,че в стари времена в алтийската земя се водела тежка борба за оцеляване между човека и алмиса.Това митическо същество,според легендата,се хранело с месото на животни и на малки деца,говорело на езика на хората и притежавало дарбата да хипнотизира.
Старите жители описват Снежния човек по един и същи начин : ръст над 2 метра, с яки мишци и широка гръдна кост,целият покрит с гъста козина със сивокафявожълтеникав цвят.тези същества,по техните гуми,имали много остра неприятна мириза и били много страхливи.
Дълго време усилията на учени,изследователи,а и на обекновените хора да докажат съществуването на Йети оставали безплодни.Едва през 1951 г. На англичанина Ерик Шиптън му се отдава Шансът да фотографира пресни следи от снежния човек.През тази година била организирана първата експедиция,която се отправила към Хималаите да търси Йети.
На ледника Мен-Лунг,който се простира между Тибет и Непал,алпинистите попаднали на съвършенно ясни отпечатъци на твърде странни стъпки.Следите били оставени от същество с 5 пръста на ходилото,единият от които бил значително по-голям от останалите.И до днес тази снимка се приема като едно от неоспоримите доказателства за съществуването на легендарния сноумен.
По достъпни,но и в много отношения по-загадъчни,се оказват горите и планините по западното крайбрежие на Северна Америка.В тази дива местност също се появяват загадъчни животни.Първите съобщения за тях започват да се появяват още в началото на XIX век.Индианците разказвали на белите преселници за някакви космати същества,които живеели в гората.По техните думи тези зверове достигнали до над 2 метра височина,имали мощна гръд и широки плещи,почти нямали врат.През 1851 г се появило първото вестникарско съобщение за невижданото същество.било направено предположение,че бигфут е същество,имащо неоспоримо сходство с човека,и това било човек,подивял след разрушителното земетресение през 1811 година.
През 1921 г станала най-драматичната известна досега среща Бигфут.Веднъж дървосекачът Алберт Остман,нощувал в спален чувал в гората на Ванкувър.Изведнъж го сграбчил гигантски Бигфут и го метнал на рамо „като чувал с картофи”,носил го около 3 часа и го занесъл в своето леговище.На сутринта остман разбрал,че е попаднал в плен на семейство.Бигфут – самка и самец и две деца.В края на краищата той заподозрял,че са го похитили,за да го направят мъж(съпруг) на детето-самка.Остман решил при първия удобен случай да избяга.Той сипал в храната на бащата на семейството емфие и докато онзи бягал към реката да промие пастата си,човекът се скрил.Остман останал в плен около седмица,но страхувайки се от подигравките,още известно време зпазил в тайна своето приключение.
Ако сте разбрали за друга нечия авантюра,свърсана със Снежния човек,разкажете я на всички.



Гласувай:
0



Предишен постинг

1. анонимен - get #1 rsimple seoankings with simple plugin without being affected by any Google Updates
03.11.2012 22:11
Would you like to discover the secret how I’ve achieved multiple number 1 ranking positions for my wordpress website with simple seo plugin without being affected by any Google Updates?

And how you can get same results for your voldemor4.blog.bg wordpress site and finally start to get tons of laser targeted traffic from search engines and get lot more sales...

I’ve set up a webpage where you can see my results (they’re impressive) and discover how I did it all here:

http://best-wp-seo-plugin.com

Now it’s important to note it’s got nothing to do with directories or article marketing or link building.

It’s just a simple plugin I used on my site, one which you can use on your voldemor4.blog.bg website to help boost your rankings as well.

Find out more here:

http://best-wp-seo-plugin.com
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: voldemor4
Категория: Технологии
Прочетен: 109184
Постинги: 6
Коментари: 67
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031